Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Борці Харківщини вибороли два «золота» чемпіонату України

Борці Харківщини вибороли два «золота» чемпіонату України

В останній день чемпіонату країни з вільної, греко-римської та жіночої боротьби, який проходив у Харкові, господарі килимів завоювали 2 золоті, 1 срібну та 6 бронзових медалей. Крім того, 5 спортсменів посіли п’яті місця. Чемпіоном України з вільної боротьби у вазі 125 кг став Ален Засєєв. В фінальній сутичці харків'янин з рахунком 5:3 переміг суперника з Донецької області Олександра Хоцянівського. Змогли порадувати золотою медаллю в останній день і борці греко-римського стилю. ЇЇ в ваговій категорії до 98 кг завоював Андрій Тимченко. У фіналі харківський борець з рахунком 2:0 здолав Володимира Васильєва з Миколаївської області. 

Дві «бронзи» були на рахунку борців вільного стилю. У ваговій категорії до 86 кг бронзову медаль виборов Ярослав Книгін, який у фінальному двобої за третє місце здолав Олександра Ніколаєнка з Сумської області.

У вазі 125 кг третє місце посів Данило Картавий, який в фінальній сутичці за «бронзу» переміг також харківського борця Тіграна Захаряна.

В свою чергу, чемпіонами України, окрім харків’ян, в останній день чемпіонату стали у вільній боротьбі - Дмитро Рочняк з Тернопільської області (категорія до 86 кг), Павло Олійник з Хмельницької області (категорія до 97 кг). В греко-римській – киянин Жан Беленюк (категорія до 85 кг) та Олександр Чернецький з Донецької області (категорія 130 кг).