Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Окремі райони області перевиконують план часткової мобілізації

Окремі райони області перевиконують план часткової мобілізації

У Балаклійському районі в армію призвали на 12% більше військовозобов'язаних, ніж було заплановано, у Валківському - більше на 14%. У Первомайському та Чугуївському районах плани виконані на 114%. Такі цифри навів голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін в ході розширеної наради оперативного штабу з питання «Про виконання указу Президента України про часткову мобілізацію». В цілому, за даними голови ХОДА, по районах області план часткової мобілізації виконаний на 98,4%. Рівень мобілізації в Харкові та деяких містах обласного підпорядкування, як і раніше, істотно відрізняється від показників районів. Так, показник по Харкову - всього 48,3%. Серед відстаючих - також міста Люботин, Куп'янськ, Ізюм. Серйозні питання у керівництва області викликає ситуація в м.Чугуїв. Незважаючи на те, що в цілому Чугуївський район план мобілізації перевиконав, у райцентрі призвано в армію тільки 50% від необхідної кількості військовозобов'язаних. 

Ситуація з мобілізацією в районах Харкова також різниться. Якщо показник Орджонікідзевського району - 61%, то в Комінтернівському - тільки 36%, в Червонозаводському - 37%.

У ході наради, на якій були присутні голови РДА, воєнкоми та представники правоохоронних органів, всім, причетним до невиконання плану призову в окремих районах і містах, нагадали про кримінальну відповідальність за зрив мобілізації. Доручення посилити роботу в своїх районах отримали глави Богодухівської, Дергачівської та Харківської райдержадміністрацій.

Головою ХОДА всім присутнім поставлено завдання виконати план часткової мобілізації в строки, встановлені указом Президента України, тобто до 19 квітня.