Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На великодні свята спростили порядок перетину українсько-російського кордону

На великодні свята спростили порядок перетину українсько-російського кордону

Державна прикордонна служба України 11-13, 18 і 19 квітня дозволила громадянам, які проживають у межах селищних рад, прилеглих до кордону, цілодобово перетинати кордон у місцевих пунктах пропуску (Олександрівка, Журавлівка, Стрілеча). В тому числі, мешканці прикордонних російських сіл зможуть перетинати кордон на великодні свята і поминальні дні за спрощеною системою. Про це повідомляють в Харківському прикордонному загоні. «Пропуск громадян РФ, місцевих мешканців буде здійснюватися за паспортами громадян РФ. Також в світлий час доби з 9:00 до 18:00 потрапити до сусідньої держави можна через пункти перетину державного кордону», - зазначила начальник прес-служби прикордонного загону Оксана Іванець. 

Харківський прикордонний загін нагадує, що на ділянці відповідальності загону працюють пункти пропуску для міжнародного автомобільного сполучення: «Гоптівка» і «Плетінівка», залізничні пункти пропуску - «Харків», «Козача Лопань», «Куп'янськ» і «Тополі», для повітряного сполучення - Харків-аеропорт. Міждержавні пункти пропуску для автомобільного сполучення - «Чугунівка» і «Піски».

Довідка. Документи, дійсні для перетину державного кордону з РФ: паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, свідоцтво про народження, проїзний документ дитини до закінчення терміну дії або до досягнення власником 16-річного віку, вид на повернення до України у разі втрати за кордоном, паспорт моряка (за наявності суднової ролі).