Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові поклали квіти до пам'ятного знаку жертвам нацистських переслідувань

У Харкові поклали квіти до пам'ятного знаку жертвам нацистських переслідувань

На урочисту церемонію, присвячену Міжнародному дню визволення в'язнів фашистських концтаборів, сьогодні, 10 квітня, до будівлі Держпрому прийшли т.в.о. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко, директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Михайло Черняк, перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, а також представники ветеранських та громадських організацій, студенти. «Це не політичний захід. Всі зібралися тут за покликом серця - як громадські діячі, так і прості громадяни. Сьогодні ми прийшли сюди віддати шану тим нашим дідам-прадідам, які загинули в катівнях концтаборів. Для тих, кому важлива історія - це дуже значимий день, тому що у кожного в сім'ї хтось брав участь у бойових діях у Велику Вітчизняну війну. Особисто у мене воювали два діда. Один з них два рази був у концтаборах, два рази тікав звідти», - підкреслив Вадим Глушко.

З кожним роком стає все менше і менше ветеранів та громадян, які пережили жахи війни, тому всі повинні якомога більше уваги приділяти цим людям, додав Глушко.

«Цього року і обласна адміністрація, і обласна рада виділяють додаткові кошти на вшанування 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників. У тому числі, буде виділена і матеріальна допомога учасникам бойових дій у Великій Вітчизняній війні», - зазначив т.в.о. заступника голови ХОДА.