Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На разові виплати до 9 Травня Харківській області виділено понад 61 млн. гривень

На разові виплати до 9 Травня Харківській області виділено понад 61 млн. гривень

Згідно з Постановою Кабінету міністрів №147 від 31.03.2015 р. для разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань», Харківській області передбачено на виплати 61,4 млн. грн. Про це 9 квітня повідомила під час наради з підготовки до святкування 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги, які відзначаються 8 та 9 травня, перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко.

«У Харківській області даний вид разової допомоги отримають 86 тисяч 135 осіб. Крім того, в обласному бюджеті за програмою соціального захисту населення інвалідам 1, 2, 3 групи та учасникам бойових дій передбачені виплати у розмірі 1 тис. грн. на особу. Таких людей у ​​нас проживає 1700 чоловік. Такі виплати відбуваються щороку до 5 травня. Списки у нас є, і як тільки гроші будуть нам перераховані, ми почнемо виплати», - повідомила Тетяна Бабенко.

Довідка. ПОСТАНОВА КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ від 31 березня 2015 р. № 147 «Деякі питання виплати у 2015 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань»

З метою забезпечення виплати разової грошової допомоги ветеранам війни, особам, на яких поширюється дія Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань», Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Установити, що у 2015 році виплату разової грошової допомоги до 5 травня, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань» (далі — грошова допомога), здійснює Міністерство соціальної політики у таких розмірах:
1) інвалідам війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, ґетто та інших місць примусового утримання, визнаним інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:
I групи — 2835 гривень;
II групи — 2475 гривень;
III групи — 2200 гривень;
2) учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, ґетто, інших місць примусового утримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового утримання їх батьків, — 875 гривень;
3) особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, — 2835 гривень;
4) членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, — 440 гривень;
5) учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, ґетто, інших місць примусового утримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога — 160 гривень.