Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На реконструкцію водопроводу в Ізюмі направлять 35 млн. грн.

На реконструкцію водопроводу в Ізюмі направлять 35 млн. грн.

В цілому, обсяг фінансування галузі ЖКГ складе 234 млн. грн. Рішення про внесення змін до Програми економічного та соціального розвитку Харківської області прийняли сьогодні, 9 квітня, на пленарному засіданні XXXV позачергової сесії обласної ради. Пропозицію підтримали 107 депутатів. У програмі на 2015 рік передбачено фінансування 40 об'єктів. Так, 35 млн. грн. хочуть спрямувати на реконструкцію водоводу від водопровідної насосної станції в Ізюмі (проект подаватимуть на конкурс для отримання фінансування з Державного фонду регіонального розвитку). «Водовід, який забезпечує водою 40% мешканців Ізюма, експлуатувався близько 50 років. Причому весь цей час на об'єкті жодного разу не проводився капітальний ремонт. На водогоні збільшилася кількість аварій, через які значно зросли втрати води», - повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко.

За його словами, на реконструкцію водоводу, яка складатиметься з трьох етапів, планують направити 95 млн. грн. Перший етап почнеться в 2015 році. Сума фінансування на цей рік складе 35 млн. грн.

«Гроші будуть спрямовані на заміну самої аварійної частини водопроводу протяжністю 4,2 км (протяжність всього водоводу становить 15 км). Така реконструкція допоможе усунути течі і забезпечити водою село Червоний Оскіл, в якому постійно були перебої з подачею води через слабкий тиск», - підкреслив Євгеній Шахненко.

На капітальний ремонт моста через річку Сухий Торець в Барвінкове Харківської області планують залучити 15 млн. 397 тис. грн. кредитних коштів (KFW). На будівництво свердловини на підземному водозаборі в Люботині по вул. Курортна, 19, спрямують 1 млн. 341 тис. грн. з обласного бюджету. Капітальний ремонт системи водопостачання по вул. Коника у Золочеві коштуватиме 562,4 тис. грн. (джерело фінансування - обласний бюджет).