Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Депутати Харківської облради визнали Росію країною-агресором

Депутати Харківської облради визнали Росію країною-агресором

Сьогодні, 9 квітня, на пленарному засіданні XXXV позачергової сесії обласної ради депутати абсолютною більшістю проголосували за визнання Російської Федерації країною-агресором. Таким чином, вони підтримали Постанову Верховної Ради України від 27 січня 2015 року №129-VIII «Про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламенту Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів країн світу про визнання Російської Федерації країною-агресором».  «На минулій сесії за визнання Росії країною-агресором проголосували 63 депутати, але в залі тоді була невелика явка - 91 депутат. Сьогодні ж за це рішення проголосувала абсолютна більшість. Україна йде вперед. Харківська область голосує за мир. Я нічого незвичайного не бачу в цьому рішенні», - прокоментував сьогоднішнє голосування у сесійній залі голова ХОДА Ігор Райнін.

«Є рішення Верховної Ради, яке діє на території всієї країни. І сьогодні обласна рада, виконуючи цю постанову, прийняла відповідне рішення в межах своєї компетенції. Це рішення буде спрямоване, в першу чергу, на організацію заходів з територіальної оборони, захисту кордону, тобто реалізацію програм, які вже прийняті і які ми будемо ще приймати», - сказав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

«Це - перший крок, тому що нам багато є над чим працювати. Я звертаюся до вас, директори заводів і підприємств: це дуже добре, що ми усвідомили, що, якщо ми будемо друзями Російської імперії, то будемо там же, де зараз знаходиться Крим, там же, де десятки ваших колег-підприємців, які втратили свій бізнес. Я не хотів би такої долі для вас, і дуже добре, що ми вибрали собі іншу долю - долю, пов’язану з Україною», - зазначив в своєму виступі депутат облради Іван Варченко.