Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Українці можуть звертатися за компенсацією та кредитами на енергоефективні заходи до трьох банків

Українці можуть звертатися за компенсацією та кредитами на енергоефективні заходи до трьох банків

На останньому засіданні уряду прийнята постанова Кабінету Міністрів України про компенсації витрат наших громадян на придбання «негазових» котлів, утеплення індивідуальних будинків, а також багатоповерхівок. За словами міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, до цієї програми долучено «Ощадбанк», «Укргазбанк» та «Укрексімбанк». «Ми очікуємо, що до цієї програми долучаться міжнародні фінансові організації», - додав він. Міністр підкреслив, що уряд чекає від парламенту прийняття закону про спільну власність, який дозволить долучити до цієї програми не лише будинки, де створено ОСББ, а й решту, де мешканці будуть обирати собі управителя, який буде уповноважений залучати відповідні кошти. 

«Урядом передбачено 343 млн. грн. на цю програму, які будуть розподілені за трьома напрямками. 47,6 млн. грн. – на компенсацію придбання «негазових» котлів, 198 млн. грн. – на компенсацію коштів на утеплення індивідуальних будинків, зокрема, придбання матеріалів на покрівлю, вікон, на утеплення стін та прилади обліку теплової енергії. 97,9 млн. грн. – на компенсацію придбання енергоефективного обладнання та матеріалів ОСББ», - пояснив Геннадій Зубко.

За його словами, уряд очікує, що додатково до цієї програми буде залучено 1,23 млрд. грн. приватних інвестицій, а загальний обсяг інвестицій на заходи з  енергоефективності складатиме 1,5 млрд. грн.