Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщину із зони АТО повертаються демобілізовані бійці

На Харківщину із зони АТО повертаються демобілізовані бійці

8 квітня на площі Свободи в Харкові відбулася урочиста зустріч демобілізованих бійців 22-го батальйону територіальної оборони Харківської області. Зустріти бійців батальйону прийшли голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін, т. в. п. заступників голови Харківської ОДА В'ячеслав Аббакумов і Вадим Глушко, радник голови ХОДА Сергій Стороженко, керівники департаментів облдержадміністрації, представники волонтерських організацій, харків'яни. Перед присутніми на площі виступив Великий Академічний Слобожанський ансамбль пісні і танцю.

Ігор Райнін тепло привітав бійців, подякував за героїзм і запевнив у тому, що область зробить все можливе для їх соціальної адаптації.

«Ми зробимо все можливе, щоб ваші подвиги, ваш героїзм був оцінений по-справжньому. Завтра ми виносимо на позачергову сесію обласної ради кілька програм, спрямованих на підтримку демобілізованих бійців АТО. Планується виділити 2 млн. грн. на програми надання земельних ділянок, житлову програму, оздоровлення учасників АТО, фінансову підтримку для організації власної справи. Ми також запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у конкурсах на зайняття посад в державному управлінні», - сказав керівник області.

22-й батальйон входить до складу 92-ї окремої механізованої бригади і зараз знаходиться в Донецькій області. За словами заступника командира військової частини по роботі з особовим складом капітана Ігоря Гладуша, сьогодні на Харківщину повернулися 64 особи. З квітня 2014 року 22-й батальйон 7 місяців ніс службу в Луганській області. До його завдання входило стримування наступу сил противника, виставлення блокпостів, перевірка/огляд машин. З початку АТО батальйон втратив трьох бійців, 17 військовослужбовців були поранені.

Як зазначив т. в. о. військового комісара області полковник Олександр Житко, всі демобілізовані бійці батальйону за бажанням зможуть продовжити службу в Харківській області.