Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Центрі культури покажуть, як зробити великодню ляльку-мотанку

В Центрі культури покажуть, як зробити великодню ляльку-мотанку

10 квітня в Центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) проведуть майстер-клас з виготовлення традиційної великодньої ляльки-мотанки. Заняття проведе майстер Тетяна Оглобліна. «Ця лялька-мотанка символізує жінку, яка йде на Великдень освячувати паски та яйця. Святкова великодня лялька зазвичай кольорова, виконується в червоних кольорах і вважається найгарнішою, тому для її виготовлення обирається найкраща тканина і стрічки. Робили її напередодні свята і дарували рідним та друзям із добрими побажаннями. Така лялька вважається сувеніром і може замінити собою великоднє яйце», - повідомляють організатори. 

Також вони додають, що дарування великодніх ляльок скріплює спорідненість. У помешканні вони зберігаються на почесному, видному, але недоступному для «чужої» людини місці.

Початок заходу - о 17:00.

Нагадаймо, сьогодні, 8 квітня, в 16:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4-й під'їзд) відбудеться майстер-клас з писанкарства. Проведе його керівник гуртка «Фітодизайну» Людмила Савицька.