Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін відкрив чемпіонат України з боротьби, який проходить у Харкові

Ігор Райнін відкрив чемпіонат України з боротьби, який проходить у Харкові

Сьогодні, 7 квітня, в Палаці спорту «Локомотив» ім. Г.М. Кирпи голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін урочисто відкрив чемпіонат України в трьох видах боротьби: вільної боротьби серед чоловіків і жінок та греко-римської боротьби. У змаганнях беруть участь близько 400 борців з усіх регіонів України. Серед них - призери Олімпійських ігор, переможці та призери чемпіонатів Європи та світу. У своєму вітальному слові Ігор Райнін подякував Асоціацію спортивної боротьби України за вибір Харківській області, як місця проведення чемпіонату країни. «Для нас це особлива честь, і ми з гордістю приймаємо гостей-спортсменів у себе на Харківщині. Боротьба - особливий вид спорту, у нього давня історія і традиції. До того ж саме поняття боротьби на сьогодні має особливе значення. Боротьба згуртувала українців, вона показала силу і дух України», - зазначив керівник області. 

Президент Асоціації спортивної боротьби України, олімпійський чемпіон з вільної боротьби Ельбрус Тедеєв подякував керівництву області за теплий прийом. Він зазначив, що 2015 рік для спортсменів - складний, оскільки їм потрібно завойовувати ліцензії на Олімпійські ігри-2016 в Ріо-де-Жанейро.

На відкритті для гостей свою майстерність показали художні гімнастки, а також заспівав переможець 2-го сезону конкурсу «Х-Фактор» Віктор Романченко.

На заході були присутні начальник управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, начальник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв, прокурор Харківської області Юрій Данильченко, радник голови ХОДА Сергій Стороженко, директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Михайло Черняк, президент Асоціації спортивної боротьби України Ельбрус Тедеєв, президент Федерації греко-римської боротьби України Олег Кравченко, головні тренери збірних команд України: з вільної боротьби - Руслан Савлохов, з греко-римської боротьби - Артур Дзигасов, жіночої збірної команди по боротьбі - Володимир Євонов.

Михайло Черняк підкреслив, що Харківщина і надалі планує приймати у своїх спортивних залах великі змагання.