Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Чугуєві попрощалися із загиблими бійцями 92-ї окремої механізованої бригади

У Чугуєві попрощалися із загиблими бійцями 92-ї окремої механізованої бригади

Сьогодні, 7 квітня, на базі військової частини в сел. Клугіно-Башкирівка (Чугуївський район, Харківська обл.) пройшла урочиста церемонія прощання з чотирма бійцями 92-ї окремої механізованої бригади, які підірвалися на фугасі біля міста Щастя Луганської області. На флагштоках приспустили державні прапори. Попрощатися з бійцями прийшли не тільки військовослужбовці та родичі загиблих, а й місцеві мешканці. «Сьогодні 92-а механізована бригада і вся Україна прощалися з гідними, хорошими хлопцями. Вони разом проходили військову службу на одному блокпосту. І так вийшло, що вчотирьох поїхали виконувати завдання на схід України, де відслужили майже півроку. І всі четверо загинули в одному автомобілі. У всіх хлопців залишилися сім'ї, рідні», - розповів заступник військового комісара Харківської області підполковник Андрій Семенович.

На честь бійців дали прощальний військовий салют. Після чого їхні тіла направили до районів області, де вони мешкали.

Майора Олега Ковбасу сьогодні поховали в рідному Борівському районі, старшого сержанта Владислава Блінова в останній путь провели в Мерефі. Завтра в сел. Панютине Лозівського району поховають стрільця-помічника гранатометника Сергія Гурова.

З четвертим військовослужбовцем 92-ї механізованої бригади - снайпером Олексієм Федорченком - простяться на його батьківщині в Сумській області.

Згідно Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», рідним загиблих виплатять одноразову грошову допомогу в розмірі 500-кратного прожиткового мінімуму (на даний момент це 588 тис. грн.).

Довідка. 5 квітня близько 10 години ранку на мосту в місті Щастя (Луганська обл.) була підірвана машина з українськими військовослужбовцями. Загинули четверо бійців 92-ї окремої механізованої бригади: заступник начальника штабу бригади, майор Олег Ковбаса, снайпер 5-ї механізованої роти 2-го механізованого батальйону, ст. солдат Олексій Федорченко, заступник командира взводу 4-ї механізованої роти 2-го механізованого батальйону, ст. сержант Владислав Блінов, стрілець-помічник гранатометника 5-ї механізованої роти 2-го механізованого батальйону, солдат Сергій Гуров.

Зазначимо, що у ході АТО загинули 62 мешканці Харкова і області.