Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові пройде чемпіонат з трьох олімпійських видів спорту

У Харкові пройде чемпіонат з трьох олімпійських видів спорту

Сьогодні, 7 квітня, у Палаці спорту «Локомотив» ім. Г.М. Кірпи відбудеться унікальне для України спортивне змагання. Вперше в одному місті пройде чемпіонат України з усіх трьох видів боротьби: вільної боротьби серед чоловіків і жінок та греко-римської боротьби. 6 квітня відбулася прес-конференція, у якій взяли участь: директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Михайло Черняк; заступник міського голови Олександр Попов; президент Асоціації спортивної боротьби України Ельбрус Тедеєв; президент Федерації греко-римської боротьби України Олег Кравченко; головні тренери збірних команд України: з вільної боротьби - Руслан Савлохов; з греко-римської боротьби - Артур Дзигасов; жіночої збірної команди по боротьбі - Володимир Євонов.

Як зазначив Михайло Черняк, проведення змагання такого рівня саме у Харкові дуже важливо і значущє для іміджу міста та країни.

«Сьогодні Харківська область є свого роду форпостом для всієї України. І надзвичайно важливо, що офіційний чемпіонат з трьох олімпійських видів спорту проводиться саме тут. Голова облдержадміністрації Ігор Райнін не раз говорив про те, що спорт є для нас пріоритетним напрямом, і тому є підтвердження. Не так давно був проведений благодійний вечір боксу, на стадіоні «Металіст» після довгої перерви відбувся футбольний матч, а завтра ми проводимо чемпіонат України, рівного якому не було поки що в країні», - підкреслив він.

У змаганнях візьмуть участь близько 400 борців з усіх регіонів України. Серед них - призери Олімпійських ігор, переможці та призери чемпіонатів Європи та світу. За словами головних тренерів національних збірних, харків'ян чекає видовищне і яскраве свято спорту. Його унікальність ще й у тому, що змагання з різних видів боротьби вперше будуть проходити одночасно на трьох килимах.

«Я думаю, такої яскравої боротьби давно не було в масштабах країни. Це один з відбіркових чемпіонатів перед I Європейськими Іграми в Баку (12 - 28 червня). Тут багато чого буде вирішуватися в багатьох вагових категоріях. Ми побачимо срібного призера Олімпійських ігор Валерія Андрейцева, честь Харкова буде захищати 2-х кратний чемпіон світу Ібрагім Алдатов. Потрібно відзначити, що серед харків'ян є дуже сильні претенденти на участь в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. Хочеться, щоб люди дізналися, що Харків - спортивне місто, і хочеться це всім показати», - зазначив головний тренер збірної України з вільної боротьби Руслан Савлохов.