Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Райони області активно проводять посівну кампанію

Райони області активно проводять посівну кампанію

Станом на 6 квітня посів ранніх зернових та зернобобових культур по всіх категоріях господарств проведено на площі 138,7 тис. га, що становить 66% до запланованої площі. Про це повідомили в управлінні агротехнічного забезпечення Департаменту АПР ХОДА. Так, ячменю посіяли 108,5 тис. га, або 66% до запланованого, гороху - 16,8 тис. га, або 61% до запланованого, вівсу - 6,2 тис. га, або 65% до запланованого, ярої пшениці - 7,2 тис. га, або 81% до запланованого. «Господарства Балаклійського, Зміївського, Лозівського, Сахновщинського, Шевченківського районів посіяли цукровий буряк на площі 1,2 тис. га, що становить 8% до запланованого. Господарства Зміївського, Богодухівського, Нововодолазького, Золочівського районів посіяли соняшник на площі 997 га, що становить 0,3% до запланованого», - ідеться в повідомленні. 

Крім того, аграрії Харківщини проводять посів кормових культур. Однорічні трави посіяли на площі 5,2 тис. га, що становить 18% до запланованого. І у Красноградського району вже посіяли кукурудзу на зелений корм на площі 139 га.

«Сільгосппідприємства області провели роботи по прикриттю вологи (боронуванню зябу) на площі 1091,4 тис. га, що становить 98% до запланованого. Підготовили ґрунт до посіву на площі 393,5 тис. га, що становить 37% до запланованого», - розповіли в управлінні.

Також там додали, що в області підживлено озимі зернові культури на площі 425,3 тис. га, або 97% до прогнозованої площі.