Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми робимо все, щоб «Металіст» і далі міг проводити матчі на рідному стадіоні. Ігор Райнін

Ми робимо все, щоб «Металіст» і далі міг проводити матчі на рідному стадіоні. Ігор Райнін

Харківський «Металіст» 4 квітня в рамках 18-го туру української футбольної Прем'єр-ліги обіграв донецький «Металург» з рахунком 1:0. Гол на 87-й хвилині забив Сергій Назаренко. Матч пройшов у Харкові на стадіоні «Металіст». Футбольний матч на рідному стадіоні відвідав голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін. «Ми прекрасно розуміємо, що для Харкова футбольний клуб «Металіст» - це легенда. Залишатися осторонь ми не можемо. Тому боремося за те, щоб «Металіст» і далі міг проводити матчі на домашній арені, і все для цього робимо», - зазначив голова Харківської ОДА. Керівник області підкреслив, що напередодні і в день матчу на стадіоні «Металіст» були прийняті підвищені заходи безпеки, які дозволили провести поєдинок спокійно, без порушень порядку. Так, з метою безпеки доступ на харківський стадіон був закритий за добу до матчу з донецьким «Металургом». У день матчу особливу увагу було приділено організації входу глядачів на стадіон, роботі турнікетів, здійсненню огляду, схемі руху автотранспорту та роботі паркінгів. Крім того, в день матчу були скасовані заняття в Дитячій футбольній академії.

Нагадаємо, футбольний клуб «Металіст» повернувся на свій домашній стадіон через чотири місяці. Раніше у зв'язку з погрозами терактів проведення футбольних матчів у Харкові було заборонено місцевими органами МВС. Так, у грудні минулого року був скасований матч харків'ян з «Чорноморцем». А матчі весняної частини сезону з «Шахтарем» в чемпіонаті і Кубку України перенесли до Львова.

За підсумками спеціальних нарад за участю представників клубу, стадіону, керівництва Харківської облдержадміністрації, Прем'єр-ліги, ФФУ, МВС і СБУ, в березні цього року було прийнято рішення дозволити провести матч з «Металургом» у Харкові.

Надалі можливість проведення домашніх матчів «Металіста» на рідному стадіоні буде розглядатися індивідуально перед кожним матчем.
Крім того, Ігор Райнін висловив упевненість в тому, що ФК «Металіст» дограє до кінця сезону, незважаючи на великі борги клубу перед ОСК «Металіст». «Все, що можливо для порятунку команди, ми сьогодні робимо. Ми спілкуємося зі спортивним директором клубу Олександром Бойцаном. Є ряд ідей. Постараємося зробити все, щоб клуб врятувати. Також я буду розмовляти і розмовляю з тими людьми, які могли б виступити спонсорами або надати якусь підтримку легенді харківського футболу», - додав голова Харківської ОДА.