Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мешканці Чугуївського району просять допомогти з придбанням підручників для учнів 4 та 7 класів

Мешканці Чугуївського району просять допомогти з придбанням підручників для учнів 4 та 7 класів

Сьогодні, 3 квітня, у Чугуївському районі пройшов прийом громадян заступником голови Харківської облдержадміністрації Юлією Світличною. Більшість питань, з якими звернулися місцеві мешканці, стосувалися проблем в освітній сфері. На прийомі батьки школярів попросили за державний кошт допомогти з забезпеченням новими підручниками учнів 4 та 7 класів. На даний час відомо, що діти пільгових категорій отримають їх безкоштовно.

Також було порушене питання про організацію зовнішнього незалежного оцінювання. Заявниця стурбована підвезенням учнів до пунктів, де вони будуть проходити ЗНО з української мови та літератури. Жінці пояснили, що в нашій області головою облдержадміністрації затверджено заходи щодо проведення ЗНО, якими передбачено забезпечити транспортом всіх дітей навчальних закладів району. Інформація, за якими маршрутами здійснюватиметься підвезення учнів, вже доведена до керівництва шкіл.

Окрім того, мешканців району цікавило: чи будуть звільнені від державної підсумкової атестації переможці обласного етапу олімпіад та члени Малої академії наук. Батькам пояснили, що звільняються лише учасники всеукраїнського етапу учнівських олімпіад та всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт МАН.

Громадяни, які прийшли на прийом до заступника голови ХОДА, отримали консультації з питань, які їх цікавили. Вирішення питань, що вимагають більш обґрунтованої відповіді, заступник голови обласної державної адміністрації взяла під особистий контроль.