Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Під час опалювального сезону Харківської області вдалося знизити споживання газу на 30%

Під час опалювального сезону Харківської області вдалося знизити споживання газу на 30%

Завдяки впровадженню комплексу заходів регіон зміг заощадити 21,8 млн. грн. Про це директор Харківського обласного комунального підприємства «Дирекція розвитку інфраструктури території» Олег Вернигора повідомив сьогодні, 3 квітня, під час засідання колегії ХОДА. За його словами, на виконання постанови Кабінету Міністрів України, а також завдань, поставлених обласним антикризовим енергетичним штабом, підприємство розробило і впровадило комплекс заходів, який дозволив знизити газоспоживання в цілому за опалювальний сезон на 30%, що становить 6,2 млн. м куб. газу на суму 21,8 млн. грн.

«Сюди увійшли різні заходи, в тому числі установка силами підприємства на 19 котельних 39 твердопаливних котлів, робота з ТОВ «ТехЕксГаз» з будівництва п'яти твердопаливних котельних в Куп'янську, Куп'янському районі та Чугуївському», - підкреслив Олег Вернигора.

Також він нагадав, що на підприємстві було розпочато реалізацію спільного інвестиційного проекту з японським агентством міжнародного співробітництва (JICA) по монтажу та запуску роботи заводської лінії з виробництва паливних пелетів. Крім того, в результаті проведеної заміни обладнання котельній в Дергачах економія газу склала 125,7 тис. м куб. або 962,9 тис. грн.

«Сьогодні підприємство готується до початку ремонтної кампанії, розроблені і погоджені з органами місцевого самоврядування детальні графіки проведення робіт, укладаються необхідні договори на метрологічні і держповірочні роботи, ведуться переговори з фермерськими господарствами на постачання сировини для виробництва твердого палива», - поділився планами директор ХОКП «Дирекція розвитку інфраструктури території».