Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські пауерліфтери здобули 19 медалей чемпіонату України

Харківські пауерліфтери здобули 19 медалей чемпіонату України

З 26 по 31 березня у Луцьку відбувся чемпіонат України з класичного пауерліфтингу. Про це повідомили в Департаменті у справах молоді та спорту ХОДА. Змагання відбувалися у трьох вікових групах: серед чоловіків та жінок, юніорів та юніорок, юнаків та дівчат. За підсумками чемпіонату, участь в якому взяли пауерліфтери з 18 областей та Києва, спортсмени з Харківської області завоювали шість золотих, 10 срібних та три бронзові медалі.

В змаганнях серед чоловіків спортсмени з Харківської області здобули одну золоту і три срібні медалі та посіли перше загальнокомандне місце, випередивши суперників з Донецької та Дніпропетровської областей, які, відповідно, посіли друге та третє місце. Чемпіоном країни в ваговій категорії до 120 кг став Віктор Мариненко, який в сумі триборства підняв вагу в 857,5 кг. Другі місця посіли Роман Россоха (вагова категорія до 74 кг), Леонід Плотницкий (вагова категорія до 83 кг) та Ігор Лотнік (вагова категорія понад 120 кг).

У свою чергу, наші спортсменки вибороли «золото» та два «срібла», а в загальнокомандному заліку жіноча збірна Харківської області посіла друге місце. Перше місце було за киянками, третє зайняли спортсменки з Волинської області. Чемпіонкою України стала Юлія Мирна, яка в ваговій категорії до 47 кг підняла в сумі 210 кг. Срібними призерками стали Дар’я Гарнага (вагова категорія до 52 кг) та Анна Шальопа (вагова категорія до 57 кг).

В змаганнях серед юніорів харів’яни вибороли дві бронзові медалі. Віктор Щербак з результатом 553 кг був третім у ваговій категорії до 74 кг, а Руслан Кондратенко з результатом 575 кг здобув бронзову медаль в ваговій категорії понад 120 кг. В загальнокомандному заліку юніори з Харківської області були лише дев’яті, а перемогу святкували пауерліфтери з Чернівецької області.

А ось в змаганнях серед юніорок спортсменки з Харківської області, здобувши три золоті, три срібні та одну бронзову медаль, посіли перше загальнокомандне місце. Другими були представниці Житомирської області, третіми – Львівської області. Чемпіонками України стали: в ваговій категорії понад 84 кг - Юлія Мариненко, яка в сумі триборства підняла 262,5 кг, Олена Коляндра - в ваговій категорії до 43 кг, а також у ваговій категорії до 63 кг - Василиса Онищенко.

Варто зазначити, що в ваговій категорії до 63 кг харків’янки посіли усі призові місця. Другою з результатом 260 кг була Аліна Хижніченко, а «бронзу» з результатом 237,5 кг здобула Анна Хечуєва. Крім того, срібні нагороди вибороли Євгенія Базарнова (вагова категорія до 84 кг) - 205 кг та Анастасія Колупаєва (вагова категорія до 47 кг) - 192,5 кг.

В змаганнях серед юнаків харків’яни здобули «золото» та два «срібла». Чемпіоном України у ваговій категорії до 105 кг з результатом 590 кг став Станіслав Мельник. Другі місця посіли Веніамін Нелін (вагова категорія до 53 кг) та Сергій Субота (вагова категорія до 93 кг). В загальнокомандному заліку юнаки з  Харківської області були треті. Перше місце посіли спортсмени з Полтавської області, друге - з Донецької області. В змаганнях серед дівчат харківські спортсмени участь не приймали.