Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Громадськість вирішувала долю молодіжного оркестру «Слобожанський»

Громадськість вирішувала долю молодіжного оркестру «Слобожанський»

Громадськість Харьківщини обговорювала питання об’єднання Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський», Великого академічного слобожанського ансамблю пісні і танцю та Харківської обласної філармонії шляхом їх злиття у комунальне підприємство «Харківська обласна філармонія». У приміщенні галереї «Мистецтво Слобожанщини» зібралися представники Департаменту культури і туризму ХОДА, голова комісії з питань науки, освіти, культури, історичної спадщини, духовності та національних меншин Харківської облради Лідія Дулуб, ректор університету мистецтв ім. І.П. Котляревського Тетяна Вєркіна, голова облорганізації Національної спілки композиторів України Микола Стецюн, директор ХарРІ НАДУ при Президентові України Людмила Бєлова, а також представники громадських організацій, профспілок, творчої інтелігенції міста Харкова та області, музиканти зазначених оркестру та ансамблю. 

Слід зазначити, що під час обговорення більшість питань виникло щодо Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський» у зв’язку з тим, що керівництво Великого академічного слобожанського ансамблю пісні і танцю відпрацьовує питання реорганізації закладу з керівництвом обласної філармонії.

Наразі всі пропозиції громадськість передала до Департаменту культури і туризму ХОДА, де при опрацюванні питання вони будуть враховані.