Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вадим Глушко зустрів демобілізованих із зони АТО

Вадим Глушко зустрів демобілізованих із зони АТО

Сьогодні, 27 березня, співробітники військового комісаріату Дзержинського району Харкова зустрічали двох своїх колишніх колег. Рік тому ці мобілізовані, які після призову служили в Дзержинському військкоматі, написали рапорти з проханням перевести їх в зону АТО. Обидва повернулися з війни з пораненнями й обидва хочуть підписати контаркт, щоб продовжити службу. «Після поранення в груди навиліт я досить довгий час провів у госпіталі. Мене списали, бо погано працює рука. Але я маю величезне бажання продовжити службу, якщо дозволить здоров'я та законодавство при такому рішенні медкомісії», - розповів молодший лейтенант Вадим Бітчук. Разом із співробітниками військкомату демобілізованих зустрічав т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко. Він докладно розпитав демобілізованих про всі труднощі, які у них виникли, а також обмінявся з ними контактами. 

«До середини квітня ми зустрінемо до 2700 демобілізованих. Хочеться сказати велике спасибі всім цим героям за те, що ми живемо в мирному місті», - підкреслив Глушко.

В особистій бесіді з т.в.п. заступника голови ХОДА демобілізовані торкнулися питання надання їм земельних ділянок у Харківській області, а також просили допомогти в оформленні статусу учасників бойових дій.

«Протягом 10 днів - 2 тижнів ми постараємося вирішити питання зі статусом. Харківська облдержадміністрація в цьому питанні може надати тільки організаційну допомогу, безпосередньо займаються цим військкомати. Коли у хлопців вже буде статус, тоді включається обладміністрація: в питаннях пільг, надання земельних ділянок, допомоги на оздоровлення і так далі. Фінансування під це є», - уточнив Вадим Глушко.

Заступник військового комісара Харківського обласного військового комісаріату по роботі з особовим складом та громадськістю, підполковник Андрій Семенович повідомив, що в даний момент військкомати вивчають документи демобілізованих, які мають право отримати статус учасників бойових дій. «Перевіряємо комплект документів, якщо якихось не вистачає - будемо робити запит на військові частини. Я хочу сподіватися на те, що документи учасників бойових дій оформлять за місяць. Жоден чиновник не має морального права затримувати цей процес », - сказав Андрій Семенович.

Довідка. Під час нинішньої демобілізації, що стартувала 18 березня, в Харківську область повинні повернутися близько 2700 військових, призваних до армії рік тому. Більше 1000 з них проходили службу у військкоматах, близько 500 - у Збройних силах України, близько 800 - в Держприкордонслужбі і близько 250 - в Нацгвардії. На даний момент у військкоматах області стало на облік близько 900 демобілізованих.