Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківську область повинні повернутися близько 2700 демобілізованих бійців АТО

У Харківську область повинні повернутися близько 2700 демобілізованих бійців АТО

Соціальна адаптація військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, передбачає організацію юридичної, медичної, психологічної допомоги та захист трудових прав. Про це т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко розповів 25 березня на прес-конференції. Крім того, буде увічнена пам'ять загиблих бійців, а їх сім'ям надана допомога. Всього до мирного життя в Харківській області в найближчі дні повинні повернутися близько 2700 демобілізованих - це ті чоловіки, яких призвали під час «першої хвилі» часткову мобілізацію рік тому. 59 наших земляків загинули в зоні АТО.

«Всі військовослужбовці, які брали участь у АТО, а потім були демобілізовані і отримали відповідний статус, мають право на отримання земельної ділянки. Держкомзему Харківської області поставлено чітке завдання - після звернення громадяни, які отримали статус учасника бойових дій, повинні будуть отримати земельну ділянку в тому чи іншому районі. На даний момент такий статус в області отримали всього близько 10 людей, з яких двоє звернулися з проханням про виділення землі», - підкреслив Вадим Глушко.

Т.в.п. заступника голови облдержадміністрації не виключає, що кількість тих, хто захоче скористатися своїм правом на землю, зростатиме. Скільки саме військовослужбовців вирішать оформляти земельні ділянки, буде зрозуміло після того, як всі демобілізовані повернуться додому і оформлять необхідні документи.

На даний момент, за словами т.в.о. обласного військового комісара Юрія Калгушкіна, на облік у військкоматах регіону стали вже 400 військовослужбовців, які брали участь в АТО. Дев'ять з них - учасники бойових дій.

«Більше 1000 військовослужбовців проходили службу у військкоматах, близько 500 - у Збройних силах України, близько 800 - в Держприкордонслужбі і близько 250 - в Нацгвардії», - зазначив Юрій Калгушкін.