Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Напередодні Великодня у галереї «Мистецтво Слобожанщини» покажуть скульптуру

Напередодні Великодня у галереї «Мистецтво Слобожанщини» покажуть скульптуру

В галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури і мистецтва (Держпром, 4-й під'їзд) 26 березня відкриється персональна виставка скульптури Катіба Мамедова «Весняне натхнення». «Творчість Катіба Мамедова базується на багатовікових основах мистецтва, для якого час – це безупинний шлях нових етапів актуалізації. Тонке переплетення етнічних традицій, унікального особистого світовідчуття та міцної реалістичної школи сформувало характерну для автора образність, його власний метод розмови через пластику», - повідомляють організатори. 

За словами організаторів, Катіб Мамедов робить свій вклад у духовне відродження України, яка стала для нього другою Батьківщиною. Твори, що увійшли до експозиції відсилають глядача до точки перетинання історії та досвіду світових традицій з сучасною українською культурою.

Урочисте відкриття виставки о 17.00.

Довідка. Катіб Мамедов народився у Азербайджані поблизу м. Гянджа. Закінчив Харківський художньо – промисловий інститут (нині Харківська державна академія дизайну та мистецтв), факультет скульптури. З 1993 р. – викладач кафедри скульптури Інституту. Член Спілки художників України з 1997 р. Автор численних пам'яток, скульптурних композицій, більшість з яких знаходиться у м. Харкові та області. У 2008 р. йому присвоєно почесне звання «Заслужений художник України».