Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На підприємствах області рівень виробничого травматизму та профзахворювань знизився майже в 2 рази

На підприємствах області рівень виробничого травматизму та профзахворювань знизився майже в 2 рази

Сьогодні, 20 березня, в Харкові відбувся круглий стіл на тему: «Профілактика виробничого травматизму та професійних захворювань. Реабілітація потерпілих в сучасних реаліях України». Захід проходив за ініціативи управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань в Харківській області. Відкриваючи захід, тимчасово виконуючий повноваження заступника голови обласної державної адміністрації Вадим Глушко відзначив, що сьогодні в регіоні проводиться системна робота, направлена на зниження рівня виробничого травматизму, забезпечення здорових і безпечних умов праці, профілактику професійних захворювань.

«Така робота призвела до певних позитивних наслідків. За останні 5 років на підприємствах області рівень виробничого травматизму та профзахворвань знизився майже в 2 рази, однак залишається досить суттєвим. Зазначене вимагає вжиття дієвих заходів, направлених на їх профілактику, а також, на реабілітацію потерпілих, якщо такий випадок, або профзахворювання все ж таки сталися», - відмітив Вадим Глушко.

В роботі круглого столу взяли участь представники органів державної влади, органів місцевого самоврядування, обласних об’єднань профспілок та роботодавців, громадських організацій, керівники підприємств та науковці. Учасники обмінялись досвідом роботи та думками, що буде сприяти вирішенню поставлених завдань.