Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Подіям, які відбуваються у Харківському регіоні, Вашингтон приділяє велику увагу

Подіям, які відбуваються у Харківському регіоні, Вашингтон приділяє велику увагу

Сьогодні, 20 березня, відбулася зустріч директора Департаменту економіки і міжнародних відносин обласної державної адміністрації Віктора Коваленка з Економічним радником Посольства США в Україні паном Чіпом Лейтіненом. Сторони обговорювали питання щодо економічної ситуації та інвестиційного клімату в регіоні. У зустрічі також взяли участь заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА - начальник управління зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин Денис Дармостук та в.о. директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Денис Ткачов.

Економічний радник Посольства США в Україні підкреслив, що інтерес до Харківської області дуже великий не тільки в посольстві, але й у Вашингтоні.

«Ваш регіон зараз один з провідних і в сенсі безпеки всієї України, і для її економічного розвитку і потенціалу. Тому подіям, що тут відбуваються, приділяється дуже велика увага. Я знаю, що Американська торгівельна палата планує провести тут в червні форум з енергетики, можливо за участю Посла. Гадаю будуть й інші заходи. Ми сподіваємось, що ця діяльність буде тільки активізуватися», - сказав Чіп Лейтінен.

Віктор Коваленко, зазначив, що керівництво області завжди створювало прозорий інвестиційний клімат в області. Тож, незважаючи на ситуацію в країні, жоден з понад тисячі інвесторів не пішов з Харківської області, а приріст іноземних інвестицій минулого року склав 25 млн. доларів.

Керівник Департаменту економіки і міжнародних відносин підкреслив, що регіон має дуже потужний переробний комплекс, тому зацікавлений у розвитку цього напрямку економіки. Іншим цікавим для інвесторів проектом може бути видобування бурого вугілля.

«Наші компанії, такі як «МАСТ-ІПРА» мають ліцензії на виробництво котлів за американською технологією. Ми хотіли залучити їх до розробки бурого вугілля. Це дуже важливий для нас проект вартістю близько 4 млрд. доларів, якщо налагодити повний цикл від видобутку вугілля до переробки та виробництва газу та електроенергії. Зараз ми ведемо роботу для отримання гранту на підготовку техніко-економічного обґрунтування проекту», - повідомив Віктор Коваленко.