Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області вживаються заходи щодо попередження порушень в сфері державних закупівель

В Харківській області вживаються заходи щодо попередження порушень в сфері державних закупівель

Мінекономрозвитку проаналізувало в цілому по Україні стан проведення державних закупівель у 2014 році та основні порушення в цій сфері. «Одним із головних недоліків проведення державних закупівель є низькі професіоналізм та компетентність фахівців, які займаються державними закупівлями. Тому нашим основним завданням є постійне підвищення рівня знань спеціалістів, що є не менш важливим, ніж боротьба з корупцією у цій сфері», - зазначила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

17 березня за дорученням голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна було проведено нараду з представниками структурних підрозділів обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій, міськвиконкомів на тему «Аналіз функціонування системи державних закупівель у 2014 році».

Під час наради було обговорено практичні питання щодо застосування процедур державних закупівель. Також було наголошено на обов’язковому дотриманні вимог нормативно-правових актів із метою недопущення порушень та зловживань у цій сфері.

«Ми впевнені, що заходи, які вживаються обласною державною адміністрацією, дозволять досягти максимальної прозорості при проведенні торгів та неможливості застосування корупційних схем», - наголосила Юлія Світлична.