Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Латиські експерти розцінює російську зовнішню політику як агресивну до сусідніх країн

Латиські експерти розцінює російську зовнішню політику як агресивну до сусідніх країн

Сьогодні, 19 березня, у Харківському національному університеті ім. В. Каразіна відбулася лекція експерта, голови правління Центру досліджень політики Східної Європи (Латвія) Андиса Кудорса на тему: «Суперечлива історія зовнішньої політики Росії проти країн-сусідів». Захід відбувався в рамках публічної дипломатії програми головування Латвії у Раді ЄС. Як зазначив Андис Кудорс, центр, яким він керує, вивчає російську зовнішню політику. Тому цей візит в Україну носить професійний інтерес.

«Я хотів дізнатися, як люди тут сприймають російську політику. У Латвії було багато хвилювань і переживань за Україну. Ми стежимо за тим, що тут відбувається і ми солідарні з іншими країнами, які, так само як і ми перебувають у транзитному процесі демократії. Тому Латвія з радістю ділиться своїм досвідом», - зазначив Андис Кудорс.

Російську політику латиський експерт розцінює як агресивну до сусідніх країн. «На жаль, Росія часто говорить про те, що вони прихильники незалежної зовнішньої політики, але як тільки сусідні країни роблять свій вибір, як Україна чи Грузія, Росія вже не дотримується цього принципу. Таке патерналистское ставлення до сусідніх країн не може сприйматися позитивно, і в балтійських країнах теж», - підкреслив він.

У рамках публічної демократії члени латиської делегації не тільки брали участь в офіційних заходах, але також безпосередньо зустрічалися з людьми, що живуть тут. «Я дізнався, що в Харкові живуть дуже хороші люди, які нас дуже тепло приймали. У Києві мені друзі показували місця, де лежать квіти, де гинули люди. Побачити це самому - це зовсім інше, ніж дивитися по телевізору», - додав голова правління Центру досліджень політики Східної Європи.