Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На особистому прийомі Марка Беккера просили допомогти у вирішенні земельних спорів та посприяти розвитку лижного спорту

На особистому прийомі Марка Беккера просили допомогти у вирішенні земельних спорів та посприяти розвитку лижного спорту

Сьогодні, 18 березня, заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер провів особистий прийом громадян. Більшість прийшли просити допомоги у вирішенні земельних спорів та фінансових відносин з орендарями паїв. Так, жительки села Лук'янці Харківського району поскаржилися заступнику голови ХОДА, що фірма, в оренді у якої знаходяться їхні земельні паї, не погоджується збільшити розмір виплат за землю, хоча в інших господарствах такі виплати в цьому році зросли. Крім того, людям на руки так і не видали договори оренди. «Ми вивчимо історію вашого господарства та передамо інформацію в Департамент АПК», - пообіцяв Марк Беккер. 

Подібне питання підняла й мешканка Золочівського району. Вона повідомила, що фірма, яка взяла в оренду її земельний пай і землю її чоловіка, впродовж останніх двох років не виплачує їм гроші. До Марка Беккера жінка звернулася з проханням допомогти розірвати договір оренди.

«Я хочу сама обробляти свою землю, не хочу іншого орендаря», - підкреслила жителька області.

Дану ситуацію заступник голови ХОДА взяв на контроль, в нюансах розбираються фахівці обладміністрації.

Майстер спорту з лижних гонок звернулася до Марка Беккера з проханням посприяти в розвитку цього виду спорту, проведенні змагань та закупівлі необхідного інвентарю для юних спортсменів.

«Цього року з обласного бюджету виділено на спорт значно більше коштів, ніж в минулому. На найближчій сесії обласної ради ми будемо піднімати питання про виділення ще двох мільйонів гривень на цей напрямок», - підкреслив Марк Беккер.

До заступника голови ХОДА 18 березня також зверталися з питаннями про незаконне заволодіння сільськогосподарським майном, незаконне заволодіння земельною ділянкою, про приватизацію прибудинкової земельної ділянки, про затвердження проекту землеустрою.

Усі, хто прийшов на прийом Марка Беккера, по необхідності отримали консультації фахівців профільних департаментів Харківської облдержадміністрації.