Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вадим Глушко обговорив проблеми переселенців з Верховним Комісаром ОБСЄ Астрід Турс

Вадим Глушко обговорив проблеми переселенців з Верховним Комісаром ОБСЄ Астрід Турс

Тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко 18 березня зустрівся з Верховним Комісаром ОБСЄ у справах національних меншин (ВКНМ ОБСЄ) Астрід Турс. На зустрічі також були присутні старший радник ВКНМ ОБСЄ Боб Дін, голова моніторингової спецмісії ОБСЄ в Харкові Марта Барбоса, перший заступник директора Департаменту соціально захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, начальник регіонального штабу з надання допомоги переселенцям із зони АТО Олександр Волобуєв. 

Вадим Глушко розповів представникам спецмісії про суспільно-політичну ситуацію в Харківській області, роботу, яка проводиться регіональною владою щодо поліпшення життя тимчасово переміщених осіб з Донбасу. Також сторони обговорили дотримання прав національних меншин, і насущні проблеми внутрішньо переміщених осіб із зони АТО.

«На Харківщині офіційно зареєстровано понад 135 тис. тимчасових переселенців із зони АТО. Але в даний час Харківська область є транзитною. У питаннях переселенців наше завдання зустріти людей, нагодувати, надати медичну допомогу, розмістити на кілька днів і надати безкоштовні квитки на поїзд», - сказав т.в.п. заступника голови ХОДА.