Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відбувся круглий стіл з питань кредитування сільськогосподарських підприємств

На Харківщині відбувся круглий стіл з питань кредитування сільськогосподарських підприємств

17 березня Харківською обласною державною адміністрацією спільно з міжнародною консалтинговою компанією «IPC GmbH» в рамках реалізації програми Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) «Конкурентоспроможність Євразії» проведено круглий стіл з представниками агробізнесу Харківської області «Схема гарантування кредиту для МСП в агробізнесі». Про це повідомила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Під час заходу учасники обговорили актуальні проблеми фінансування галузі та надали своє бачення напрямів забезпечення сільгоспвиробників області доступними кредитними ресурсами.

«Більшу частину сільськогосподарської продукції в Україні виробляють малі та середні аграрні підприємства. Проте вони мають обмежений доступ до фінансових ресурсів порівняно з великими компаніями, що значно зменшує їх конкурентоспроможність. На сьогодні одним з головних завдань керівництва області є підтримка розвитку сільського господарства, зокрема, поліпшення умов кредитування для малих аграрних підприємств, в тому числі із залученням ресурсів іноземних партнерів», - зазначила Юлія Світлична.

Довідка. Міжнародна консалтингова компанія «IPC GmbH» проводить дослідження в рамках реалізації в Україні міжнародного проекту «Схема гарантування кредиту для МСП в агробізнесі (СГК)» Програми ОЕСР «Конкурентоспроможність Євразії», що фінансується Урядом Швеції. Харківська область була обрана одним з чотирьох пілотних регіонів.

В якості результату проекту передбачається створення фонду гарантування кредитування для малих та середніх сільськогосподарських підприємств за участю ОЕСР.