Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині підготовлено 1346 бомбосховищ

На Харківщині підготовлено 1346 бомбосховищ

Про це радник голови Харківської ОДА з питань взаємодії з правоохоронними органами Сергій Стороженко повідомив у програмі «Тема дня» на каналі «ОТБ». «На Харківщині на сьогоднішній день підготовлено 1346 бомбосховищ, але потрібно розуміти, що є різниця між бомбосховищами та захисними спорудами. Більшість бомбосховищ знаходяться на промислових підприємствах, у тому числі й працюючих. А захисні споруди обладнають у місті та області, наприклад, у підвалах будинків. 29 станцій метрополітену - це теж захисні споруди. Зараз робота в цьому напрямку триває », - зазначив Сергій Стороженко.

За його словами готовність приміщень, де можна заховати дві третіх харків'ян, становить приблизно 78%. За незадовільну роботу до адміністративної відповідальності притягнуто понад 350 чиновників.

«Побудувати бомбосховище під кожним будинком неможливо, але якщо люди вийдуть на суботник і обладнають підвал свого будинку, в якому можна перечекати обстріл стрілецької зброї або сховатися від осколків - це буде правильно», - підкреслив радник голови ХОДА.