Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 9 Травня презентують книгу про працівників тилу і відкриють меморіальну дошку на будинку, де був затверджений орден Богдана Хмельницького

До 9 Травня презентують книгу про працівників тилу і відкриють меморіальну дошку на будинку, де був затверджений орден Богдана Хмельницького

Сьогодні, 17 березня, відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки до святкування 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 - 1945 років під керівництвом радника голови ХОДА з питань взаємодії з правоохоронними органами Сергія Стороженка. У нараді взяли участь голова Обласної ради ветеранів Харківської обласної організації ветеранів Анатолій Хіневич, голова Харківської обласної Спілки ветеранів Афганістану Володимир Рижков, голова Харківського обласного комітету Міжнародної Української Спілки учасників війни Петро Конюшенко, керівники структурних підрозділів ХОДА та правоохоронних органів області.

9 Травня у всіх районних центрах та містах обласного значення відбудуться урочисті збори, конференції, церемонії покладання квітів до меморіалів, пам'ятників, братських могил, мітинги, молебні, святкові концертипразднічних заходів, повідомив директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Михайло Черняк. У школах пройдуть уроки мужності, зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни та локальних війн, лекції з історії Другої світової війни. В установах культури - тематичні культурно-мистецькі заходи.

На засіданні в план заходів внесли доповнення. Так, Харківська обласна організація ветеранів обіцяє до 9 Травня представити свою трирічну працю - книгу «Працівники тилу й діти війни - великій Перемозі». Крім того, спільно з громадською організацією «Клуб генералів» (голова Голік В.І.) заплановано відкриття меморіальної дошки біля стели «Міста військової слави» на Меморіалі Слави з прізвищами 227 харків'ян - Героїв Радянського Союзу, 31- повного кавалера ордена Слави, 2 - чотири рази нагороджених медалями «За відвагу». Незвичайна меморіальна дошка з'явиться на будівлі харківської школи №111.

«У цій будівлі 10 жовтня 1943 року в присутності Олександра Довженка було затверджено орден Богдана Хмельницького - єдину державну нагороду СРСР, на абрисі якої виконано напис українською мовою «Богдан Хмельницький». Для нас, харків'ян, це дуже важливо. Це єдиний орден, який перейшов у систему нагород незалежної України», - зазначив голова обласної організації ветеранів Анатолій Хіневич.

Дирекцією Національного меморіального комплексу  «Висота маршала Конєва» спільно з Клубом генералів планується відкрити експозицію зразків військової техніки періоду Великої Вітчизняної війни під відкритим небом, а в Залі Слави буде встановлено ​​п'яту меморіальну дошку з іменами 50 харків'ян - Героїв Радянського Союзу.