Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні фехтувальники перемогли на чемпіонаті України

Юні фехтувальники перемогли на чемпіонаті України

У Києві відбувся чемпіонат України з фехтування на шпагах серед юніорів, на якому харківські шпажисти здобули три медалі. За підсумками чемпіонату, який зібрав близько 150 фехтувальників із 9 областей України, харківські шпажисти здобули срібло та золото в індивідуальних змаганнях, а також золото в командній боротьбі. В індивідуальних змаганнях серед юніорів фінал був за харків’янами. Денис Потапенко та Ян Сич без особливих труднощів обігравали своїх суперників та поборолися між собою у фіналі за золоту медаль. Перемога дісталася Денису Потапенко, який переграв свого більш титулованого суперника з рахунком 15:12 та завоював своє перше золото в юніорських змаганнях. Яну Сичу, таким чином, дісталася срібна медаль.

Крім того, у кроці від медалей, програвши в чвертьфіналі, зупинилися ще два спортсмени Харківської області – Олексій Махонін та Святослав Ярох.

У командних змаганнях серед юніорів також не було рівних харківським шпажистам. Ян Сич, Денис Потапенко, Олексій Махонін та Назарій Лободенко у складі команди Харківської області вибили з боротьби команди Києва та Львівської області, а у півфіналі в напруженій боротьбі перемогли з рахунком 45:42 команду Дніпропетровської області. Суперником у фіналі стала команда з Закарпатської області, яку харківські фехтувальники перемогли без особливих труднощів та завоювали золоті медалі.