Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область – у лідерах з питань безпеки та оборони

Харківська область – у лідерах з питань безпеки та оборони

Під час засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк високо оцінив роботу керівництва Харківського регіону в питаннях безпеки і оборони. Прем'єр-міністр доручив керівникам інших областей рівнятися на Харківщину. «Все, що написано в доповіді Ігоря Райніна, повинно бути виконано в кожній області», - підкреслив Арсеній Яценюк. Як зазначив у своєму виступі Ігор Райнін, резервний фонд Харківської області збільшено до 60 млн. грн. на випадок різних надзвичайних ситуацій. Ці кошти в повному обсязі дозволять забезпечити безпеку і життєдіяльність жителів області. Також керівник області зазначив, що за участю фахівців в регіоні підготовили майже 2 тис. санітарних інструкторів. Щоденно на патрулювання вулиць виходить більше 1 тис. працівників міліції, а біля найбільш важливих об’єктів встановлено постійні пости та легка бронетехніка. Крім того, посилена охорона об’єктів метрополітену. Взаємодія з правоохоронними органами повністю налагоджена. 

«Під моїм головуванням проведено розширену нараду за участю всіх правоохоронних органів регіону. Ми склали відповідний план дій з конкретними рішеннями, у тому числі протягом двох-трьох тижнів здійснити відповідні проектні роботи і розпочати будівництво фортифікаційних споруд у місцях, які вважаються фахівцями найбільш небезпечними», - сказав Ігор Райнін.

Голова ХОДА додав, що в області значно активізувалася пропагандистська та інформаційно-роз’яснювальна робота з використанням ЗМІ та носіїв наочної агітації, в тому числі на транспорті. А також покращено роботу з волонтерськими та громадськими організаціями патріотичної спрямованості.

«Оперативна обстановка в області досить складна. Я можу сказати, що і прокуратура області, і МВС та СБУ працюють разом, і все буде зроблено для того, щоб протистояти диверсійним актам», - підкреслив Ігор Райнін.

Під час засідання прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк високо оцінив роботу керівництва Харківського регіону в питаннях безпеки та оборони, та доручив очільникам інших областей рівнятися на Харківщину. «Все, що там написано, це має бути виконано в кожній області», - підсумував виступ Ігоря Райніна глава Уряду.