Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Арсеній Яценюк дав низку доручень щодо ремонту та будівництва доріг в Україні

Арсеній Яценюк дав низку доручень щодо ремонту та будівництва доріг в Україні

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив «Укравтодору» невідкладно використати близько мільярда гривень, передбачених у Державному бюджеті на ремонт доріг. «Зима закінчилася – разом зі снігом у нас, як правило, і асфальт сходить. Тому - терміновий ремонт доріг», - підкреслив Глава Уряду на засіданні Державної комісії з надзвичайних ситуацій сьогодні, 16 березня. У засіданні комісії взяв участь голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін.

Арсеній Яценюк доручив Міністру інфраструктури України Андрію Пивоварському взяти це питання під особливий контроль. Міністерству фінансів України він доручив прискорити фінансування цих видатків, а також наголосив на необхідності контролю за використанням цих коштів: «У нас десять ям залатали – на сто ям списали. Це повинно змінитися».

Глава Уряду також наголосив на необхідності ремонту доріг, які є в підпорядкуванні місцевих рад: «Додаткову ресурсну базу і доходи ми дали. Прошу використовувати ці кошти на ремонт доріг».

За його словами, потрібна загальна концепція будівництва доріг в Україні, «щоб не тільки ямковими ремонтами займатися, адже в нас одні ями латають – інші ями з'являються».

Кабінет Міністрів, підкреслив Арсеній Яценюк, готовий видавати державні гарантії, «щоби будувати нові якісні дороги».

Він наголосив на необхідності почати переговори з міжнародними партнерами щодо збільшення обсягів фінансування на будівництво доріг. «Після кредиту Міжнародного валютного фонду для нас відкрилося фінансування і Європейського банку розвитку і реконструкції, і Європейського інвестиційного банку», - підкреслив він, що Україна вже підписала з ЄБРР проект щодо будівництва доріг на 150 мільйонів доларів США.
 

При цьому будівництво доріг повинно здійснюватися не тільки іноземними компаніями: «Ми повинні збільшувати процент локалізації: наші працівники, наші машини, наш гравій, наш асфальт – все має бути наше».

«Це робочі місця, зайнятість для українських громадян, доходи для бюджету, завантажені виробничі потужності. Це і є європейська якість життя», - сказав він.

Якісні дороги, підкреслив Арсеній Яценюк, також сприятимуть зменшенню собівартості транспортування: «Якісні дороги об'єктивно впливають на ріст економіки - швидші перевезення, менші втрати пального, менше витрачання коштів на ремонт автотранспортних засобів».