Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Первомайському районі планується будівництво нового полігону ТПВ

У Первомайському районі планується будівництво нового полігону ТПВ

За інформацією директора Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації Михайла Рабіновича, при Департаменті відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради, на якому розглядалася містобудівна документація: «Детальний плану території Грушинської сільської ради біля с. Караченців щодо уточнення схеми планування Первомайського району Харківської області (будівництво полігону твердих побутових відходів)». Розміщення полігону ТПВ на території Грушинської сільської ради здійснюється в рамках виконання обласної та районної «Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2005-2014 роки».

"Реалізація проекту будівництва полігону для обслуговування Первомайського району допоможе вирішувати проблему поводження з твердими побутовими відходами. Застосування комплексної системи управління утилізацією відходів дозволить на всіх рівнях екологічно безпечно та економічно вигідно здійснювати процес переробки ТПВ у сільській місцевості", - уточнив Михайло Рабинович.

На засіданні одночасно обговорили стан існуючого полігону ТПВ, який вичерпав свій ресурс поблизу м. Первомайський, в розрізі Схеми планування території Первомайського району, яку на теперішній час розробляє інститут «Діпромісто».

За словами директора Департаменту, при розгляді детального плану встановлено, що територія для розміщення полігону ТПВ розташована у безпосередній близькості до м. Первомайський, має задовільний транспортний зв’язок з містом і населеними пунктами району, його площа дозволяє збільшити потужність звалища для обслуговування, в тому числі і міста Первомайський, не порушуючи його санітарно-захисну зону. Технологія переробки відповідає сучасним європейським стандартам.