Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі генеруючі станції області працюють у штатному режимі. Євген Шахненко

Всі генеруючі станції області працюють у штатному режимі. Євген Шахненко

Незважаючи на брак палива, керівництво Харківської області зробило все можливе, щоб опалювальний сезон проходив в області у штатному режимі. Про це сьогодні, 12 березня, повідомив на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко. «Все генеруючі станції області працюють у штатному режимі. Зміївська ТЕС, як і взимку, працює одним енергоблоком. Запаси вугілля підтримуються в обсязі, достатньому для роботи протягом 10 днів. Ми постійно працюємо з постачальниками, щоб цей запас зберігався до кінця опалювального сезону, оскільки станція забезпечує теплом 15-тисячне селище Комсомольський», - зазначив Євгеній Шахненко.

За його словами, завдяки своєчасному вирішенню проблеми керівництвом області, без зриву проходить опалювальний сезон і в селищі Есхар. «Через слабкий менеджмент власники станції не змогли забезпечити підприємство запасом вугілля. Оскільки ТЕЦ опалює довколишнє селище, довелося вирішувати проблему і організувати на ТЕЦ поставку газу», - повідомив заступник голови ХОДА.

Найбільшою проблемою області залишаються борги комунальних підприємств за спожиту електроенергію. Неодноразові звернення керівництва області до Харківського міськвиконкому, до комунальних підприємств міста результатів не дають.

За інформацією Євгенія Шахненка борг КП «Харківводоканал» перед АК «Харківобленерго» на сьогодні складає близько 365 млн. грн. Більше 200 млн. грн. також заборгували підприємству Харківські теплові мережі.

«Щоденні розрахунки, які проводить «Харківводоканал», становлять близько 30-40% від тих коштів, які вони повинні заплатити. Неплатоспроможність підприємства криється у відсутності розрахунків КП «Жилкомсервіс» за спожиті послуги водовідведення та ремонт внутрішньоквартальних мереж. Останній платіж, який провело підприємство, був у листопаді 2014 року на суму 600 тис. грн, а повинен «Жилкомсервіс» підприємству «Харківводоканал» 211 млн. грн.», - підкреслив Євгеній Шахненко.