Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

МВФ прийняв рішення виділити Україні 17,5 млрд. доларів США

МВФ прийняв рішення виділити Україні 17,5 млрд. доларів США

«Це чотирирічна програма, яка є відповіддю на проведені в Україні реформи і яка зобов’язує нас не зупинятися і рухатися далі», - так прокоментував рішення Ради директорів МВФ Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Заяву голови уряду оприлюднив Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ: «Програма передбачає чотирирічний план економічної і фінансової стабілізації країни та додатково відкриває двері для отримання ще 7,5 мільярдів доларів допомоги для стабілізації й росту української економіки.

Таким чином, загалом протягом чотирьох років Україна отримає 25 мільярдів доларів США, які дадуть можливість нам стабілізувати економіку, стабілізувати фінансовий сектор, вони спрямовуються на стабілізацію валютного курсу країни і дадуть можливість рости українській економіці вже з 2016 року. 

Я хочу публічно подякувати членам парламентської коаліції за підтримку урядових ініціатив та Президенту України за те, що ми разом діяли в підготовці, підписанні й виконанні нашої спільної програми реформ. Це програма реформ не Міжнародного валютного фонду і не для Міжнародного валютного фонду. Це програма змін і реформ для України.

Ми усвідомлюємо, що це початок і продовження складного шляху. Складного шляху як у стабілізації економіки, так і у створенні підґрунтя для росту економіки, створення робочих місць, підвищення життєвих стандартів країни, підвищення заробітних плат, збільшення торгівлі й підприємництва.

Зараз ми проходимо доволі складний період, але цей період є запорукою створення дуже потужного і сильного економічного, фінансового, соціального і політичного майбутнього України.

Ми отримали дуже широку підтримку наших міжнародних партнерів, і незважаючи на всі зусилля Російської Федерації, нам вдалося довести світу, що ми проводимо реформи, і тільки під проведені реформи Міжнародний валютний фонд прийняв рішення про надання фінансової допомоги Україні.

Далі у нас на порядку денному - виконання всіх заходів, які передбачені програмою дій Кабінету Міністрів і коаліційною угодою. Це продовження податкової реформи, соціальної, економічної реформи, це і дерегуляція, боротьба з корупцією, зменшення навантаження на Державний бюджет через закриття неефективних програм. Це всеосяжний і всеохоплюючий план нової України, європейської України, який підтримується нашими західними партнерами і нашими союзниками.

Не треба надмірного святкування, тому що ми багато попрацювали, аби ця програма була затверджена, а ще більше треба зробити для того, щоби Україна стала сильною, економічно зрілою і політично стабільною державою. Незважаючи на те, що Російська Федерація намагалася дестабілізувати ситуацію в країні й продовжує це робити, - ми все переживемо, перейдемо, далі будемо рухатися шляхом європейської України і не звернемо з цього складного, але єдино вірного вибору для України і українців».