Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Військовослужбовцям окремої Слобожанської бригади вручили нагороди від облдержадміністрації

Військовослужбовцям окремої Слобожанської бригади вручили нагороди від облдержадміністрації

95-річчя з дня створення 5-ї окремої Слобожанської бригади Національної гвардії України святкували сьогодні, 11 березня, в клубі військової частини 3005. У заході взяли участь радник голови ХОДА Сергій Стороженко, представники силових відомств області, ректори військових вузів, військовослужбовці, ветерани Збройних сил України. Гостям свята і військовослужбовцям показали фільм про історію частини та бойові досягненнях її військовослужбовців. Також перед ними виступили музиканти військового оркестру Слобожанської бригади Нацгвардії. Пам'ять військовослужбовців частини, які загинули при виконанні службового обов'язку, вшанували хвилиною мовчання. 

«Слобожанська окрема бригада є гордістю й елітою Національної гвардії України. Зараз, у ці важкі часи, коли мілітаристська держава проявляє агресію, ми всі повинні стати пліч о пліч для захисту українського народу, українських цінностей і нашої філософії. Я бажаю вам здоров'я, щастя та успіхів, і, звичайно ж, перемоги завжди і всюди. Україна як держава, на мій погляд, створюється зараз - вашими руками і вашим професіоналізмом», - зазначив Сергій Стороженко.

За дорученням Ігоря Райніна, радник голови ХОДА за сумлінне виконання службових обов'язків, високий професіоналізм та з нагоди 95-річчя створення окремої Слобожанської бригади Національної гвардії України вручив військовослужбовцям Почесні грамоти та Подяки від обласної державної адміністрації.

Як розповів командир частини полковник Юрій Макарчук, більше 700 військовослужбовців Слобожанської бригади взяли участь у АТО, виявляючи при цьому мужність, відвагу і героїзм. Крім того, особовий склад тільки минулого року успішно виконав більше 1800 службово-бойових завдань. «У нашому бойовому строю продовжують службу офіцери і прапорщики, які пройшли Нагорний Карабах, Абхазію, Афганістан, брали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС тощо», - сказав Юрій Макарчук.

Військовослужбовців бригади постійно залучають на завдання з охорони громадського порядку, захисту безпеки громадян, у тому числі вони охороняють будівлю облдержадміністрації і ще трьох райдержадміністрацій регіону, стоять на охороні кількох Генеральних Консульств в Харкові.