Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Закликаю всіх звертатися за субсидіями якомога швидше. Павло Розенко

Закликаю всіх звертатися за субсидіями якомога швидше. Павло Розенко

Міністр соціальної політики Павло Розенко повідомив, що у ході реформи системи субсидій тепер знімаються будь-які несправедливі обмеження, які існували до цього часу, такі як наявність земельного паю, автомобіля, другої квартири тощо. «Єдиний критерій – це доходи родини. Кожному, хто звернеться за субсидією, буде розрахована обов’язкова сума платежу, яку родина має сплатити за житлово-комунальні послуги, все інше – компенсує держава», - підкреслив він.

Міністр закликає не чекати початку нового опалювального сезону й оформляти субсидії на сплату за житлово-комунальні послуги вже в травні. За його словами, у квітні кожне домогосподарство разом із рахунками на  послуги ЖКГ отримає бланк декларації і бланк заяви на субсидію, а нова система запрацює вже з травня.

«Підвищення цін на житлово-комунальні послуги відбудеться в квітні, однак основне навантаження буде у жовтні, коли почнеться новий опалювальний сезон. Незважаючи на це, я закликаю всіх звертатися за субсидіями якомога швидше – одразу після отримання нових документів. Згідно з розрахунками, виділених урядом коштів вистачить на 4 млн. родин», - сказав Павло Розенко.

Він також зауважив, що запроваджена урядом система субсидій абсолютно нова для України.

«Раніше перед місцевими органами влади стояло завдання зекономити гроші і не дати людині субсидію. Зараз, буквально за 2 місяці, нам треба всім перевернути мозок. Сьогодні місцева влада має зробити все, щоб людина субсидію отримала», - наголосив Міністр соціальної політики.