Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На будівлях шкіл Харківщині встановлюють меморіальні дошки героям АТО

На будівлях шкіл Харківщині встановлюють меморіальні дошки героям АТО

У навчальних закладах Дергачівського, Харківського, Близнюківського, Барвінківського районів проведено Уроки мужності за темами: «Односельці – учасники антитерористичної операції на Сході України», «Тільки тим історія належить, хто за неї бореться й живе», «Мій тато – герой України», де було висвітлено героїзм українських військових та добровольців, їх вірність Присязі народові України, повідомляє заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

На будівлях загальноосвітніх навчальних закладів (Балаклійський, Великобурлуцький, Дергачівський райони), в яких навчалися герої антитерористичної операції на Сході України (Майсеєв С.А., Посохов Д.В., Клочко А.В.) встановлені меморіальні дошки. У загальноосвітніх навчальних закладах м. Лозової, Краснокутського, Валківського, Дергачівського районів функціонують куточки Слави, де містяться матеріали про героїчний подвиг воїнів-земляків, випускників шкіл.

Для підтримки Української армії учні Харківського, Дергачівського, Балаклійського районів беруть активну участь у благодійних акціях «Скажи «Спасибі» захиснику!», «Добро заради майбутнього», «Повертайтеся живими», «Напиши листа солдату».

«У такий складний для України час особливо значимим постає питання патріотичного виховання дітей, починаючи зі школи. На кожному уроці патріотичне виховання учнів як свідків історії повинно займати важливе місце, адже високий рівень патріотичної свідомості, національної гідності, готовності до виконання конституційного і громадянського обов’язку дозволить в майбутньому захистити національні інтереси України та прагнення до зміцнення національної єдності і підвищення авторитету держави», - зазначила Юлія Світлична.