Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Із підвищенням цін на цукор просять розібратися Антимонопольний комітет

Із підвищенням цін на цукор просять розібратися Антимонопольний комітет

Голова ХОДА готує лист Кабінету Міністрів про дозвіл на перевірки конкретних суб'єктів господарювання, повідомила начальник управління розвитку споживчого ринку Департаменту економіки та міжнародних відносин Світлана Калачова в ефірі програми «Об'єктив-позиція» на телеканалі Simon. Різке зростання цін на цукор не виправдане економічно, пояснюють фахівці облдержадміністрації.

«Напевно, в даному питанні спостерігається спекуляція. По відношенню до неї є дуже жорстка позиція керівництва облдержадміністрації, вживатимуться заходи. В тому числі, звернення губернатора до Антимонопольного комітету, щоб вони розібралися, хто спекулює на ринку цукру. Є й ще одна проблема: існує мораторій на проведення перевірок до 1 липня 2015 року, всі перевірки контролюючими органами можуть проводитися тільки з дозволу Кабінету Міністрів. В даний час губернатором готується лист на Кабінет Міністрів для того, щоб розібратися в даних питаннях і перевірити конкретних суб'єктів господарювання, в діях яких вбачаються спекулятивні дії», - пояснила Світлана Калачова.

Начальник управління ще раз наголосила: ніякого об'єктивноїго зв'язку між вартістю вироблених в Україні продуктів і зростанням курсу долара не існує.