Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Керівництво області просить ПАТ «Аграрний фонд» виділити борошно для виробництва соціального хліба

Керівництво області просить ПАТ «Аграрний фонд» виділити борошно для виробництва соціального хліба

Цей захід необхідний для того, щоб запобігти зростанню цін на найдешевші сорти хліба, повідомила начальник Відділу цінової політики Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Олена Колмик в ефірі програми «Об'єктив-позиція» на телеканалі Simon. Пояснюючи, до яких заходів вдається обладміністрація, щоб зупинити зростання цін на хліб, Олена Колмик нагадала про меморандум порозуміння, який було підписано в липні 2014 року між ОДА та найбільшими хлібопекарськими комбінатами області (документ підписали хлібозаводи «Кулиничівський», «Салтівський» , «Ново-Баварський» і «Люботинський» ). 

«З 10 січня цього року було відзначено зростання цін на хліб, у тому числі й на соціальний хліб. Ми зібрали нараду з представниками хлібопекарських комбінатів і знайшли спільну мову. У підсумку підприємства знизили ціни на соціальні сорти хліба до нульової рентабельності. Вже розіслані листи до Аграрного фонду України, в Міністерство аграрної політики з метою виділення борошна з Аграрного фонду для випікання соціальних сортів хліба. Ця робота стоїть на жорсткому контролі в губернатора. Ми сподіваємося, що якщо будуть певні дії з боку Аграрного фонду щодо виділення борошна, то ціни на соціальні сорти рости не будуть », - пояснила начальник Відділу цінової політики.

Довідка. Соціальний хліб - це хліб простої рецептури. У нього входять тільки борошно, вода, сіль і дріжджі. До даної категорії відносяться такі сорти хліба: «Дарницький», «Орільський», «Пшеничний», «Український», «Український новий» і «Сергіївський».