Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прогнозувати соціально-економічний розвиток області будуть на якісно новому рівні

Прогнозувати соціально-економічний розвиток області будуть на якісно новому рівні

На Харківщині пройшов семінар за участю керівників економічних служб місцевих державних адміністрацій на тему «Сучасні інструменти прогнозування та розвитку: досвід та перспективи впровадження в Україні». Його організовувало Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, за підтримки проекту уряду Канади «Розбудова спроможності до економічно обґрунтованого планування розвитку областей і міст України». Про це повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична. В рамках семінару презентували проект Методичних рекомендацій щодо розробки економічного прогнозу для регіонів, обговорили питання застосування інструментів бенчмаркингу конкурентоспроможності при плануванні розвитку територій. 

«Ознайомлення з досвідом використання моделей прогнозування, які застосовуються у Канаді та країнах ЄС, а також можливість отримання відповідного програмного забезпечення є дуже корисним і відкриває перспективи для якісної підготовки та належного інформаційного супроводу управлінських рішень», - зазначила Юлія Світлична.

Також заступник голови ХОДА додала, що в свою чергу, підвищення ефективності управління економічним розвитком дозволить повніше використовувати потенціал Харківської області для забезпечення потреб мешканців та створення умов для подальшого економічного зростання.