Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У «Бермінводах» лікарі обговорюють психологічну реабілітацію військовослужбовців

У «Бермінводах» лікарі обговорюють психологічну реабілітацію військовослужбовців

У клінічному санаторії «Курорт Березівські мінеральні води» сьогодні, 4 березня, розпочався триденний семінар з медико-психологічної реабілітації постраждалих внаслідок АТО. «Незважаючи на актуальність проблеми, на сьогодні відсутнє науково обґрунтоване визначення самого поняття такої реабілітації, її програма, перелік і вид медичних установ, і, до всього іншого, порядок відбору бійців і направлення постраждалих до закладів оздоровлення, механізм фінансових розрахунків тощо», - сказав головний лікар санаторію Олександр Сердюк. Як раз в рамках семінару та планується почати вирішувати ці питання - затвердити уніфіковану програму медико-психологічної реабілітації, опрацювати рекомендації щодо порядку відбору та направлення постраждалих на реабілітацію та механізм фінансування програми. 

Як розповів представник Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Костянтин Кукушкін, зараз Мінсоцполітики спільно з іншими відомствами розробляє заходи з реабілітації та ресоціалізації учасників АТО, на що в бюджеті передбачено майже 50 млн грн.

Нагадаємо, як зазначила заступник голови правління ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» Тетяна Семікопна, в цілому по Україні в закладах оздоровлення відкрили 14 відділень медико-психологічної реабілітації постраждалих внаслідок АТО.

Довідка. Семінар «Медико-психологічна реабілітація постраждалих внаслідок АТО в санаторно-курортної мережі» зібрав керівників оздоровниць і медиків, фахівців профільних громадських асоціацій, інститутів неврології, психіатрії та наркології та охорони здоров'я дітей та підлітків НАМНУ, медичних вузів Харкова, Дніпропетровська та Запоріжжя, а також керівників військово-медичних служб Збройних сил, Національної гвардії та МВС України, фахівців відомчих медичних установ.