Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У санаторії «Бермінводи» відкрили відділення медико-психологічної реабілітації постраждалих внаслідок АТО

У санаторії «Бермінводи» відкрили відділення медико-психологічної реабілітації постраждалих внаслідок АТО

Про це розповів головний лікар клінічного санаторію «Курорт Березівські мінеральні води» Олександр Сердюк під час семінару «Медико-психологічна реабілітація постраждалих внаслідок АТО в санаторно-курортній мережі», який зараз проходить на базі санаторію. Відділення розраховане на 30 ліжок. «Серед учасників АТО багато тих, кого війна покалічила не фізично, а психічно і морально. Зараз існує найгостріша проблема в сфері реабілітації військових, їх сімей та переселенців. Ми хочемо, щоб реабілітація придбала організований характер, коли фахівці відбирають тих, хто потребує підтримки, направляють нам, а ми проводимо реабілітацію», - сказав Олександр Сердюк. 

Оплачувати реабілітацію бійцям АТО буде Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Також головний лікар додав, що санаторієм накопичений багаторічний досвід використання в курортних умовах методів психотерапії та медичної психології, є сталі робочі відносини з кафедрами психотерапії, медичної психології, медичної реабілітації та фізіотерапії та курортології Харківської медичної академії післядипломної освіти МОЗ України.

Як зазначила заступник голови правління ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» Тетяна Семікопна, в цілому по Україні в закладах оздоровлення в січні-лютому відкрили 14 таких відділень.