Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Спільними зусиллями ми зможемо стабілізувати ринок продуктів харчування. Марк Беккер

Спільними зусиллями ми зможемо стабілізувати ринок продуктів харчування. Марк Беккер

3 березня пройшла Всеукраїнська селекторна нарада, присвячена ситуації на продовольчому ринку. У ньому брали участь заступник голови облдержадміністрації Марк Беккер, директор Департаменту агропромислового комплексу ХОДА Борис Данилів та керівники підприємств області. «У Харківській області, як і по всій Україні, відбулося підвищення цін на продукти харчування тривалого терміну зберігання - цукор, крупи, олію, борошно та інші. Безумовно, підвищення носило спекулятивний характер, і було викликано різким коливанням валют. Ми провели з цього приводу кілька нарад і завдяки створеним резервам, спільній роботі виробників, в тому числі і аграрного фонду, нам вдалося стабілізувати відпускні ціни на продукти харчування », - зазначив заступник голови облдержадміністрації.

Марк Беккер підкреслив, що завдяки таким спільним зусиллям вдалося не допустити зростання цін на соціальні сорти хліба, а також стабілізувати вартість основних продуктів харчування тривалого зберігання.

«Хочу зазначити, що аграрний фонд передбачив продаж близько 16-24 тисяч тонн борошна для хлібозаводів. Враховуючи те, що в Харківській області тільки офіційно зареєстровано понад 200 тисяч тимчасових переселенців, які виїхали із зони АТО, нам потрібно більше 4 тисяч тонн борошна для випікання соціальних сортів хліба. Крім того, в області зберігається понад 20 500 тонн цукру. Спільними зусиллями ми зможемо стабілізувати ринок продуктів харчування », - додав Марк Беккер.