Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У січні підприємства області реалізували продукції майже на 6 млрд. грн.

У січні підприємства області реалізували продукції майже на 6 млрд. грн.

У січні цього року підприємства Харківщини реалізували промислової продукції на 5,8 млрд.грн. У загальнодержавному обсязі реалізованої продукції частка Харківської області складає 6%. Таким чином, регіон займає 5 місце після Дніпропетровської, Донецької, Запорізької областей та Києва, повідомляє Головне управління статистики у Харківській області. У загальному обсязі реалізації більше половини складає продукція переробної промисловості. Серед них переважає виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів і продукція машинобудування, відповідно 44% (або 1,4 млрд. грн.) та 15,6% (0,5 млрд. грн.).

32% у загальному обсязі реалізації припадає на послуги підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, 11,8% – видобувної промисловості і розроблення кар’єрів, 2,2% – підприємств з забору, очищення та постачання води.

Довідка. У десятку найкрупніших підприємств області входять: ПрАТ «Філіп Морріс Україна», АК «Харківобленерго», КП «Харківські теплові мережі», ПАТ «Харківська ТЕЦ-5», Структурний підрозділ ТОВ «Еско-північ», Газопромислове управління «Шебелинкагазвидобування», Шебелинське відділення з переробки газового конденсату і нафти, ПАТ «Харківгаз», ПАТ «Харківміськгаз», ВАТ «Турбоатом».

На них припадає 48% обсягу реалізації.