Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Масові заходи в Харківській області будуть проходити тільки в безпечних місцях

Масові заходи в Харківській області будуть проходити тільки в безпечних місцях

Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін в ході брифінгу за підсумками координаційної наради, присвяченої боротьбі з корупцією, злочинністю та тероризмом. «Проти України ведеться системна, професійна агресія, і протистояти загрозам тероризму на 100% досить складно. Ми пам'ятаємо недавні події в Парижі і теракти 11 вересня в США. Ізраїль, який більше 20 років живе в такому режимі. Це дійсно не так просто і для Харківської області. Серйозні сили зосереджені в Бєлгороді і Ростові, які координують діяльність диверсантів. Мова не йде про те, щоб сховатися по домівках і припинити виходити на вулиці. У Харкові продовжують проходити концерти та масові заходи, але вони повинні проходити в безпечних місцях. Там, де є сумніви, і не в плані нездатності правоохоронних органів забезпечити безпеку, а там де досить складна обстановка і місцевість для забезпечення охорони, в таких місцях ми будемо рекомендувати заходи не проводити», - зазначив Ігор Райнін. 

Також голова області вказав, що особисто звертатиметься до різних громадських організацій і політичних партій з проханням відповідально ставитися до тих акціях, які вони організовують. «Безвідповідальність може призвести до людських жертв, і це найсумніше і найстрашне», - сказав Ігор Райнін.

Крім того, голова ХОДА подякував керівникам правоохоронних органів Харківської області - Юрію Данильченку, Олександру Пивовару та Анатолію Дмитрієву за їх професіоналізм і максимально швидке розкриття теракту, який стався у Харкові 22 лютого. «При цьому харків'яни жили звичайним життям, а в цей час проводилися системні дії за найкращими європейськими принципами», - підкреслив Ігор Райнін.

Що стосується можливої заборони футбольних матчів у Харкові, то, за словами керівника регіону, остаточне рішення не прийнято. Це питання вирішиться в найближчі дні.