Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’янки здобули три медалі Кубку України з важкої атлетики

Харків’янки здобули три медалі Кубку України з важкої атлетики

На Кубку України з важкої атлетики, який з 25 лютого відбувається у Чернігові, взяли участь близько 200 важкоатлетів з усіх областей України. За результатами змагань серед жінок харківські спортсменки зайняли одне друге та два третіх місця. У ваговій категорії до 63 кг срібло завоювала Катерина Дрюмова. В сумі двоборства (ривок та поштовх) харків’янка підняла вагу 180 кг. Від першого місця, яке було за Яною Назаренко з Чернігівської області, Катерину відділили 30 кг. Третє місце за спортсменкою з Рівненської області Аліною Кіричук.

Бронзову медаль у ваговій категорії до 53 кг, з результатом 149 кг за сумою двоборства, виборола харків’янка Каміла Конотоп. Перемогла в цій вазі Дар’я Пономарьова з Луганської області (172 кг), а друге місце посіла Надія Єфімчук з Херсонської області (167 кг).

Ще одну бронзу харків’янки здобули у вазі до 75 кг. Анастасія Шишанова підняла вагу у 206 кг, та лише одним кілограмом поступилася Любові Кураченко з Вінницької області, яка показала другий результат. Золоту медаль виборола Ганна Козенко з Херсонської області (236 кг). В цій вазі харків’янка Валентина Кісіль з сумою 199 кг посіла четверте місце.

Стартували на Кубку і чоловіки. Перший день змагань вже приніс Харківській області золоту медаль. Її у вазі до 77 кг здобув Сергій Кругленко, який у сумі двоборства підняв вагу 303 кг, та на один кілограм перевершив суперника з Хмельницької області Олександра Кулеша.

Кубок України є відбірковим змаганням за підсумками якого буде сформована національна збірна для участі в чемпіонаті Європи, що у квітні цього року відбудеться в Грузії.