Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мінрегіонбуд планує з 1 червня провести монетизацію пільг на автоперевезеннях

Мінрегіонбуд планує з 1 червня провести монетизацію пільг на автоперевезеннях

Існуюча на сьогоднішній день форма пільгового перевезення громадян може бути змінена вже з 1 червня. Про це 27 лютого повідомив Віце-прем'єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час Всеукраїнської селекторної наради щодо питань організації транспортних перевезень. «Ми планували, що пільги на перевезення автотранспортом залишаться до 1 червня. Далі будемо переходити до монетизації. Зараз це питання опрацьовує Міністерство соціальної політики. Бо сьогодні пільги – це не тільки корупційна складова, вона нічого не дає – ні якості перевезень, ні ефективного використання коштів, на зручності самим громадянам», - сказав міністр.

Від Харківської області в нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юлія Світлична, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, мери міст обласного значення, керівники профільних управлінь.

Керівники обласних адміністрацій окрім питання про пільговиків, висловили ряд зауважень та пропозицій стосовно тривалих процедур погодження тарифів та порядку проведення конкурсів з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування; нелегальних перевезень та мораторію на перевірки автопідприємств; можливості введення єдиного для всіх регіонів механізму формування тарифів та необхідності залучення асоціацій автоперевізників до обговорення проблемних питань.

Геннадій Зубко запевнив, що пропозиції щодо спрощення процедур узгоджень і скасування регуляторних актів будуть ретельно розглянуті та зауважив, що ринок автоперевезень – це не ринок перевізників, а ринок споживачів.

«Регулювання тарифів на ринку перевезень має залишитися. Питання лише в тому щоб ціна була виваженою. Наша задача, як держави, дати можливість максимально ефективно перевезти максимальну кількість людей. І тих, хто має для цього кошти і тих, хто не має», - підкреслив міністр регіонального розвитку.